I starten af marts 2016 tog vi på en uges vinterferie på Fuerteventura. Vi boede på et hotel midt på øens østkyst, som var et centralt udgangspunkt for ture rundt på øen i den lejede bil.

Fuerteventura er kendt for sine strande, og dem er der mange af, og de er meget forskellige. Da det også blæser meget er øen lidt af et paradis for windsurfere. Det var for koldt til at bade, men windsurferne var i vandet flere steder, og blæsten gav fine bølger. På billedet herunder er det elever fra en surfer-skole, der boltrer sig i vandet, og på næste billede er de mere øvede i gang med at ride på de store bølger på vestkysten.

 

 

Oasis Park er en stor, flot dyrepark, hvor der er mange dyr fra alverdens lande. Her er også en botanisk have, der bl.a. rummer en stor og imponerende kaktushave. Nogle af kaktusserne er flere meter høje.

Parken tilbyder også kamelrideture og fugleshow. Faktisk var der rigtig mange kameler, og det var også muligt at ride på kamler andre steder på øen. Egentlig er det ikke så mærkeligt, for vi fandt ud af, at man i århundreder har brugt kameler som trækdyr på Fuerteventura.

Vi tilbragte næsten en hel dag i den dejlige park, men fik alligevel ikke set det hele.

 
 

Vi boede på en fladere del af øen, men tog en tur op i højlandet, hvor vi rigtig kunne se det særprægede landskab. Fuerteventura er meget bar og gold, men virker alligevel meget blød og venlig.

Vi stoppede ved et par udsigtspunkter, bl.a. ved bygningen her, hvorfra der var flotte udsigter hele vejen rundt. Bygningen indeholdt også en udstilling om Fuerteventuras geologi.

Vejene var fine, men ret snoede og det gik op og ned i en uendelighed, så vi tog det stille og roligt i modsætning til de lokale, der drønede af sted.

Disse 2 store skulpturer står oppe i højlandet og skuer ud over øen. De symboliserer de 2 kongedømmer der delte øen, dengang spanierne erobrede den i 1402.  
 

Betancuria er en lille charmerende bjergby, men den er den den ældste by på Fuerteventura og var hovedstad på øen i 400 år. Den er opkaldt efter erobreren Bethencourt, der grundlagde den i 1404. I dag er den en turistattraktion, der tiltrækker ganske mange turister. Byen har flere restauranter og butikker med kunsthåndværk.

Mange turister spiste på restauranten her - det gjorde vi også, og vi fik en meget lækker tapastallerken.

 

Sådanne ret store konstruktioner mødte vi en del af rundt omkring på øen. De fungerer som kommuneskilte. Denne stod ret højt oppe i højlandet.

 

Vi mødte også mange af disse små vævre børsteegern rundt omkring. De vimsede rundt og tiggede mad, og flere steder var der skilte med fodring forbudt.

På en udkigspost højt oppe mødte vi dem også, og her midt i ingenting var der såmænd også en pølsevogn, så det var nemt for turisterne at købe brød til de små nærgående charmetrolde - og nej, vi købte ikke brød til dem, men det gjorde andre.

 
 
 

Der er omkring 94.000 geder på Fuerteventura, hvor der bor 103.000 mennesker. Det er mange geder, og man så dem næsten overalt - både i indhegninger og udenfor. Ved vejene var der også mange advarselsskilte med en ged på.

Naturligvis kunne man så også købe gedeost alle vegne. Bent kastede sig ud i denne gedeoste-symfoni til frokost en af dagene - det smagte godt.

Vi spiste morgen- og aftensmad på hotellet, men frokosten fandt vi rundt omkring. Udvalget var stort, og vi fik god frokost.

Aloe vera ses mange steder som prydplanter, men der er også hele marker, for planten er en stor eksportartikel. Vi så flere Aloe vera besøgscentre, og vi kiggede selvfølgelig indenfor, hvor vi blev præsenteret for de forskellige produkter. Vi købte nogle cremer med hjem som brugbare souvenirs.

Vi besøgte saltmuseet her. Museet er en nyere foreteelse, men det er placeret ved de gamle saltbassiner, hvor man i mange år udvandt salt af havvandet. Dengang øen eksportede fisk til Europa og Amerika, var saltet et værdifuldt råstof.

I dag udvindes kun mindre mængder salt, så man kan tilbyde denne lokalt producerede vare. Lige p.t. var der dog ikke noget salt, for i vinterhalvåret er det for koldt til at udvinde saltet.

Men i museet kunne vi læse alt om "det hvide guld", både saltets historie og om, hvordan man her udvandt saltet ved at lade sol og vind få vandet til at fordampe. Bygningen på billedet stammer fra gammel tid, hvor den blev brugt til opbevaring af saltet, inden det blev sendt videre med skib fra den lille havn ved siden af.

 
 

Casa de Los Coroneles" oberstens hus, er opført i 1700-tallet, og har netop været bolig for obersten, der var den øverste militære myndighed på Fuerteventura. Titlen gik i arv, så huset har været i samme families eje til det i 1994 overgik til myndighederne på De Kanariske Øer.

Umiddelbart ser det lidt kedeligt ud, men det er stort og rummer mange fine detaljer. Huset er stort set tomt, men historien om huset og familien fortælles på plancher med gamle billeder.

Derudover bruges huset i dag til kunstudstillinger.

 

Fra hotellet havde vi fin udsigt til stenstranden, men kiggede vi til venstre, kunne vi se disse fine runde bygninger, der lå i vandkanten. Vi fandt ikke helt ud af, hvad det var, men antog, at det var var en gammel fæstning.

Ved de runde bygninger startede en flot bred og meget lang strandpromenade, der forbandt vores hotelområde med den nærliggende by, der dog mest bestod af ferielejligheder.Vejen gik forbi en flot kunstigt anlagt sandstrand. Der var dog stort set ingen badegæster, for vandet var koldt.

Som nabo til hotellet lå et indkøbscenter, og herfra kørte et lille tog også ind til byen, så det benyttede vi os af.

Hotellet var stort og lå omgivet af et meget flot haveanlæg. Vi var vældigt tilfredse med hotellet, og vi tilbragte mange timer på den dejlige terrasse, hvor der var læ og en del sol. Der var ikke langt til lufthavnen, og landende fly kom jævnligt lige ind over os, men det generede faktisk ikke.

Temperaturen svingede mellem 17 og 23 grader, nogle dage overskyet med en smule regn, andre dage flot solskin, men vi kunne være udenfor hele dagen, man skulle bare lige huske trøjen.

Alt i alt en dejlig ferie, som gjorde godt.

 
Vi besøgte Fuerteventura 28.2. - 6.3.2016. Vi rejste med Apollo og boede på Hotel Elba Sara i Caleta De Fuste.